Останнім часом в соціальних мережах полюбляють спекулювати інформацією щодо заробітних плат працівників КП «Черкасиводоканал». Ми просимо не поширювати брехню та не вводити мешканців міста в оману.

Тільки факти, без емоцій:

Заробітна плата працівників підприємства, зазначених у штатних розписах, формується на підставі Галузевої та Територіальної галузевої угод.

1. Тарифні ставки і посадові оклади робітників розраховується за наступною формулою:

ТС або ПО =  ПМ x 2 x «К1» x «К2» , де:

ТС – тарифна ставка або ПО – посадовий оклад;

ПМ – прожитковий мінімум для працездатних осіб, визначений законодавством України;

2 – коефіцієнт до розміру прожиткового мінімуму для працівника 1 розряду. З 01.01.2020р по 30.06.2020 року цей коефіцієнт становив 1,6 на підставі Галузевої Угоди, а з 01.07.2020р. цей коефіцієнт становить 2 на підставі Територіальної галузевої угоди;

«К1» – галузевий коефіцієнт (в залежності від виду виконуваних робіт);

«К2» – міжрозрядний тарифний коефіцієнт (в залежності від кваліфікації робітника (від 1-го розряду коефіцієнт 1 до 6-го розряду коефіцієнт 1,8) ).

2. Посадові оклади інженерно-технічних працівників  розраховується за наступною формулою:

ПО = ТС  x «К2» , де:

ПО – посадовий оклад;

ТС- тарифна ставка робітника І розряду основного виробництва;

«К2» – коефіцієнт співвідношень розмірів мінімальних місячних окладів керівників, фахівців та технічних службовців до мінімальної тарифної ставки робітника І розряду основного виробництва (зазначено в Галузевій та Територіальній галузевій угоді).        

3. Посадовий оклад директора підприємства визначається  контрактом між міським головою і директором підприємства.

4. Посадові оклади головного інженера, заступників директора, головного бухгалтера, головних спеціалістів, встановлюються на 10-40% нижче посадового окладу директора підприємства.

В КП «Черкасиводоканал» в принципі не можуть нараховувати які завгодно оклади та тарифні ставки і придумувати собі різні надбавки! Усі виплати чітко регулюються нормативними документами!

0 Відгук

Залиште свій відгук

Хочете долучитися до обговорення?
Спробуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *