Відповідно до вимог законодавства, тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення повинні переглядатися Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щороку.

В результаті такого регулювання з боку НКРЕКП формуються економічно обґрунтовані тарифи, які визначають виключно справедливу вартість комунальних послуг і не дозволяють підприємству отримувати від споживачів кошти, які не мають свого цільового призначення.

Відтак Національною комісією прийнято Постанову від 22.12.2021 № 2863, якою для Комунального підприємства «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради встановлено наступний рівень тарифів на 2022 рік:

Централізоване водопостачання та централізоване водовідведення

  •  на централізоване водопостачання:

споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення – 6,504 грн/1 м3 (з ПДВ);

споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 13,848 грн/1 м3 (з ПДВ).

  • на централізоване водовідведення:

споживачам, які є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 7,908 грн/1 м3 (з ПДВ);

споживачам, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, – 13,8 грн/1 м3 (з ПДВ).

Дата введення в дію зазначених тарифів – 1 січня 2022 р.

Зміна тарифів обумовлена збільшенням витрат на оплату електроенергії на 32,5%, на оплату податків та зборів на 82,7%,  на реагенти на 13,83%, на підкачку води сторонніми організаціями на 5,98% тощо. Також значно збільшилися витрати на послугу з очищення стічних вод, яку надає ПрАТ «Азот» – 42,08%.

Водночас Нацкомісія зменшила вищезазначені тарифи на суму невикористаних цільових коштів, що передбачалися для виконання Інвестиційних програм у 2018-2020 рр., а саме на 7,4 млн грн.

Ознайомитися з Постановою НКРЕКП та зі структурою тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення можна ТУТ

Повний текст обґрунтування зміни тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення дивіться ТУТ

0 Відгук

Залиште свій відгук

Хочете долучитися до обговорення?
Спробуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *