Навіть за умов тижневої відсутності світла у черкащан працюватиме каналізація, а частина міста залишатиметься з опаленням.

Про це міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив під час прямого ефіру у студії “18000”.

– Основне питання – це каналізація. Я можу заявити тут, що всі каналізаційні насосні станції забезпечені додатковою генерацією. Навіть у разі блекауту на тиждень каналізація буде працювати, – запевнив мер.

Водночас подавати воду під час відсутності централізованого електропостачання – занадто дорого, переконаний Бондаренко.

– Скажу так: щоб подати в Черкасах воду, потрібна генерація у 2,5 мегавата. Для цього на добу потрібно близько 20 тонн дизеля. 20 тонн дизеля – це один мільйон гривень. Один мільйон гривень місту Черкаси буде коштувати подавання води на день, – порахував міський голова. – Працюємо над тим, щоб можливо було подати воду. Не в усі мікрорайони. Місто розташоване на різних висотах. Якщо на Митниці або на площі 700-річчя ще йде самотоком вода, то на Південно-Західному її вже давно немає.

Також він розповів, що якщо не буде централізованого водопостачання, відбуватиметься підвіз води. Водоканал зі свого боку також підготував 21 свердловину, яка буде працювати.

Опаленням буде забезпечено медичний кластер, а також пункти незламності.

Анатолій Бондаренко також повідомив, що нещодавно міська рада додатково спрямувала на генератори 50 млн грн.

– Що стосується запасів інших матеріалів, дизельного палива, бензину, розхідних матеріалів – усе це закуплено, вони на зберігання на відповідних об’єктах. Місто готове, – резюмував міський голова.

0 Відгук

Залиште свій відгук

Хочете долучитися до обговорення?
Спробуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *